Mosselen met bier
Gebruik eens bier in plaats van wijn bij het koken van de mosselen. Net zo lekker!
Aan de slag
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de kapotte schelpen en schelpen die openstaan. Laat de mosselen 5 min. in het water liggen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in de mosselpan en bak de knoflook en sjalot 1 min. Voeg de roerbakmix toe, schep om en bak 3 min.
Laat ondertussen de mosselen uitlekken. Voeg de mosselen en het bier toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om en verwijder dichte schelpen. Serveer de mosselen in de pan.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Mosselen met bier
Gebruik eens bier in plaats van wijn bij het koken van de mosselen. Net zo lekker!
null personen
260 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de kapotte schelpen en schelpen die openstaan. Laat de mosselen 5 min. in het water liggen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in de mosselpan en bak de knoflook en sjalot 1 min. Voeg de roerbakmix toe, schep om en bak 3 min.
Laat ondertussen de mosselen uitlekken. Voeg de mosselen en het bier toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om en verwijder dichte schelpen. Serveer de mosselen in de pan.
combinatietip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
400 g verse Italiaanse roerbakgroente
330 ml blond bier