Bloody mary mosselen
bewaar
bewaar

Bloody mary mosselen

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Laat de mosselen in het water liggen.

Snijd de knoflook in dunne plakjes en de bleekselderij in boogjes van een 1/2 cm. Snijd het steeltje van de rode pepers, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de mosselen uitlekken.

Verhit in 2 grote pannen elk 2 el olie. Verdeel de knoflook, bleekselderij en peper over de 2 pannen en bak 3 min. op middelhoog vuur. Doe in elke pan 2 kg mosselen, 1 pakje tomato frito en 50 ml wodka. Schep alles om en doe de deksels op de pannen. Kook de mosselen in 5-8 min. gaar op hoog vuur. Schud de pannen regelmatig. Lekker met groene salade en brood om in de saus te dippen.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloody mary mosselen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig