Aardappelcurry met kip en bloemkool
Deze kruidige curry vult je keuken in een half uurtje met Indiase geuren.
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes en verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak 3 min. in de pan. Voeg de saus toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 5 min. koken. Doe de aardappelschijfjes erbij en kook nog 15 min. totdat de schijfjes gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe als de saus heel dik wordt. Doe in de laatste 5 min. de kip erbij. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de grofgehakte pinda's en serveer.
Aardappelcurry met kip en bloemkool
Deze kruidige curry vult je keuken in een half uurtje met Indiase geuren.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes en verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak 3 min. in de pan. Voeg de saus toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 5 min. koken. Doe de aardappelschijfjes erbij en kook nog 15 min. totdat de schijfjes gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe als de saus heel dik wordt. Doe in de laatste 5 min. de kip erbij. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de grofgehakte pinda's en serveer.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilet
3 el zonnebloemolie
1 bloemkool
450 ml Tikka Massalasaus
800 g aardappelschijfjes
3 el ongezouten pinda's