Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
Aan de slag
Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui 3 min. Voeg de peen, prei en courgette toe. Fruit 2 min. Voeg het bouillontablet, 350 ml water en de laurierblaadjes toe. Doe de kip erbij en breng aan de kook. Stoof op laag vuur in 30 min. gaar met de deksel half op de pan.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en laat 2 min. uitdampen in de pan. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en roer met een garde de melk erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pot-au-feu met de aardappelpuree.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui 3 min. Voeg de peen, prei en courgette toe. Fruit 2 min. Voeg het bouillontablet, 350 ml water en de laurierblaadjes toe. Doe de kip erbij en breng aan de kook. Stoof op laag vuur in 30 min. gaar met de deksel half op de pan.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en laat 2 min. uitdampen in de pan. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en roer met een garde de melk erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pot-au-feu met de aardappelpuree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 kippenpoten
2 el olijfolie
1 ui
250 g winterpeen
1 prei
1 courgette
1 kippenbouillontablet
2 laurierblaadjes
1 kg aardappelen kruimig
100 ml magere melk
Dit heb je nodig
pureestamper