Stamppot met pastinaak en prei
Ben je gek op stamppot, maar wil je eens afwisselen? Deze versie met pastinaak en prei zal je zeker smaken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bosui in dunne ringetjes en de bieslook fijn. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de prei in stukken van 3 cm. Schil de pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kneus de knoflook met het lemmet van een mes.
Verdeel de pastinaak en knoflook over de bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Kook ondertussen de aardappelen en prei samen in water met zout in 20 min. gaar.
Giet de aardappelen en prei af en vang het kookvocht op. Haal de bakplaat uit de oven en knijp de knoflook uit het velletje. Stamp de aardappelen, prei, pastinaak en knoflook fijn met de pureestamper.
Verwarm de melk en voeg samen met 150 ml van het opgevangen kookvocht (per 4 personen) en de bosui toe. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 5 min. gaar, keer halverwege. Meng de crème fraîche en bieslook. Serveer de stamppot met de zalm en een lepel crème fraîche.
Prei
Instructievideo - 03:59 min.
Stamppot met pastinaak en prei
Ben je gek op stamppot, maar wil je eens afwisselen? Deze versie met pastinaak en prei zal je zeker smaken!
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bosui in dunne ringetjes en de bieslook fijn. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de prei in stukken van 3 cm. Schil de pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kneus de knoflook met het lemmet van een mes.
Verdeel de pastinaak en knoflook over de bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Kook ondertussen de aardappelen en prei samen in water met zout in 20 min. gaar.
Giet de aardappelen en prei af en vang het kookvocht op. Haal de bakplaat uit de oven en knijp de knoflook uit het velletje. Stamp de aardappelen, prei, pastinaak en knoflook fijn met de pureestamper.
Verwarm de melk en voeg samen met 150 ml van het opgevangen kookvocht (per 4 personen) en de bosui toe. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 5 min. gaar, keer halverwege. Meng de crème fraîche en bieslook. Serveer de stamppot met de zalm en een lepel crème fraîche.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 bosuien
25 g verse bieslook
600 g kruimige aardappelen
1 prei
600 g pastinaken
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
100 ml magere melk
300 g verse zalmfilets
125 ml crème fraîche light
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper
grillpan