'Pho' met mihoen en ribeye
Aan de slag
Halveer de ongepelde uien. Verhit een soeppan en leg de uihelften met de snijkant naar beneden op de bodem van de pan. Laat ze in 4 min. donkerbruin tot bijna zwart worden en neem uit de pan. Schenk 2 1/2 liter water in dezelfde pan, voeg het soepvlees toe en breng aan de kook. Houd op laag vuur 20 min. tegen de kook aan. Wacht totdat er schuim ontstaat en haal dat eraf met een schuimspaan. Herhaal dit 4 keer of totdat er geen nieuw schuim meer bij komt. Voeg de geroosterde uien, gember, kruidnagels, knoflook, 2 el vissaus en het kaneelstokje toe. Houd op laag vuur 2 uur tegen de kook aan.
Maak een schone theedoek vochtig en leg in een vergiet. Zet het vergiet op een schone soeppan en schenk de bouillon erdoor. Zet de bouillon weer op het vuur en breng op smaak met de extra vissaus.
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal ondertussen het soepvlees uit het vergiet en snijd fijn. Verdeel het fijngesneden vlees over 4 grote soepkommen. Verdeel de mihoen, paksoi en taugé erover.
Snijd de ribeye in heel dunne plakjes en leg op de groente in de kommen. Schenk de hete bouillon erover en bestrooi met de koriander, het basilicum en wat van de bosui. Serveer de rest van de bosui er apart bij. Lekker met een schijfje limoen en wat ringetjes rode peper.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
'Pho' met mihoen en ribeye
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Halveer de ongepelde uien. Verhit een soeppan en leg de uihelften met de snijkant naar beneden op de bodem van de pan. Laat ze in 4 min. donkerbruin tot bijna zwart worden en neem uit de pan. Schenk 2 1/2 liter water in dezelfde pan, voeg het soepvlees toe en breng aan de kook. Houd op laag vuur 20 min. tegen de kook aan. Wacht totdat er schuim ontstaat en haal dat eraf met een schuimspaan. Herhaal dit 4 keer of totdat er geen nieuw schuim meer bij komt. Voeg de geroosterde uien, gember, kruidnagels, knoflook, 2 el vissaus en het kaneelstokje toe. Houd op laag vuur 2 uur tegen de kook aan.
Maak een schone theedoek vochtig en leg in een vergiet. Zet het vergiet op een schone soeppan en schenk de bouillon erdoor. Zet de bouillon weer op het vuur en breng op smaak met de extra vissaus.
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal ondertussen het soepvlees uit het vergiet en snijd fijn. Verdeel het fijngesneden vlees over 4 grote soepkommen. Verdeel de mihoen, paksoi en taugé erover.
Snijd de ribeye in heel dunne plakjes en leg op de groente in de kommen. Schenk de hete bouillon erover en bestrooi met de koriander, het basilicum en wat van de bosui. Serveer de rest van de bosui er apart bij. Lekker met een schijfje limoen en wat ringetjes rode peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 schaal soepvlees
5 cm verse gember
5 kruidnagels
4 tenen knoflook
2 el vissaus
1 kaneelstokje
½ pak mihoen
½ struik paksoi
1 bakje taugé
1 ribeye
½ bakje koriander
½ bakje basilicum
1 zakje bosui