'Empanadas' met gehakt
Empanadas kun je in heel Midden- en Zuid-Amerika vinden. De pasteitjes komen in allerlei soorten voor met verschillende vullingen voor. Met vlees, kip of vis of zelfs zoet. Deze versie maken we met een kant en klaar deeg en een vulling van gehakt.
Aan de slag
Kook 2 eieren in 8 min. hard.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg het gehakt, de Italiaanse kruiden en knoflook toe en bak in 8 min. bruin en rul. Schep regelmatig om. Doe het gare gehakt in een kom. Snijd de peterselie fijn en schep door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd in stukjes en schep door het gehakt. Laat 30 min. afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het deeg ondertussen in 15 min. ontdooien. Snijd met behulp van een kommetje de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rond zijn.
Verdeel het gehakt over één helft, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen aan met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het resterende ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
'Empanadas' met gehakt
Empanadas kun je in heel Midden- en Zuid-Amerika vinden. De pasteitjes komen in allerlei soorten voor met verschillende vullingen voor. Met vlees, kip of vis of zelfs zoet. Deze versie maken we met een kant en klaar deeg en een vulling van gehakt.
voorgerecht
null personen
180 kcal
60 min. bereiden
20 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Kook 2 eieren in 8 min. hard.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg het gehakt, de Italiaanse kruiden en knoflook toe en bak in 8 min. bruin en rul. Schep regelmatig om. Doe het gare gehakt in een kom. Snijd de peterselie fijn en schep door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd in stukjes en schep door het gehakt. Laat 30 min. afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het deeg ondertussen in 15 min. ontdooien. Snijd met behulp van een kommetje de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rond zijn.
Verdeel het gehakt over één helft, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen aan met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het resterende ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
vegatip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
250 g rundergehakt
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
20 g verse platte peterselie
10 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
Dit heb je nodig
bakpapier