'Empanadas' met gehakt
bewaar
bewaar

'Empanadas' met gehakt

Empanadas kun je in heel Midden- en Zuid-Amerika vinden. De pasteitjes komen in allerlei soorten voor met verschillende vullingen voor. Met vlees, kip of vis of zelfs zoet. Deze versie maken we met een kant en klaar deeg en een vulling van gehakt.

1 uur bereiden / 30 min. oventijd / 20 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook 2 eieren in 8 min. hard.

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg het gehakt, de Italiaanse kruiden en knoflook toe en bak in 8 min. bruin en rul. Schep regelmatig om. Doe het gare gehakt in een kom. Snijd de peterselie fijn en schep door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd in stukjes en schep door het gehakt. Laat 30 min. afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het deeg ondertussen in 15 min. ontdooien. Snijd met behulp van een kommetje de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rond zijn.

Verdeel het gehakt over één helft, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen aan met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het resterende ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

vegatipBekijk ook dit recept voor vegetarische empanadas.
variatietipWil je empanada's maken waarbij je ook het deeg zelf maakt? Kijk dan eens bij dit recept voor Colombiaanse empanadas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Empanadas' met gehakt

Empanadas kun je in heel Midden- en Zuid-Amerika vinden. De pasteitjes komen in allerlei soorten voor met verschillende vullingen voor. Met vlees, kip of vis of zelfs zoet. Deze versie maken we met een kant en klaar deeg en een vulling van gehakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig