Kokos-'tiramisu'
In deze 'tiramisu' dopen we de lange vingers niet in koffie, maar in kokoslikeur! Met bananen erbij wordt het een zacht, zoet, romig toetje.
Aan de slag
Doe de roomkaas en de suiker in een ruime kom en roer los met een vork. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel deze door het roomkaasmengsel.
Schenk de likeur in een diep bord en voeg het water toe. Haal de lange vingers er een voor een door en bedek de bodem van de cakevormpjes met de gesuikerde kant naar onderen. Als de lange vingers niet passen, snijd ze dan op maat. Snijd de bananen in lange plakken.
Verdeel 1/3 van het roomkaasmengsel erover en dek af met de helft van de plakken banaan. Maak dan weer een laag met lange vingers, bedek met de rest van de plakken banaan en eindig met de rest van de roomkaas. Dek de cakes af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Stort de cakes op een bord. Laat de cake niet makkelijk los, leg dan 2 min. een theedoek doordrenkt met heet water om de vorm heen. Bestrooi de cakes met cacaopoeder en verdeel ze over de borden.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Kokos-'tiramisu'
In deze 'tiramisu' dopen we de lange vingers niet in koffie, maar in kokoslikeur! Met bananen erbij wordt het een zacht, zoet, romig toetje.
nagerecht
null personen
405 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Doe de roomkaas en de suiker in een ruime kom en roer los met een vork. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel deze door het roomkaasmengsel.
Schenk de likeur in een diep bord en voeg het water toe. Haal de lange vingers er een voor een door en bedek de bodem van de cakevormpjes met de gesuikerde kant naar onderen. Als de lange vingers niet passen, snijd ze dan op maat. Snijd de bananen in lange plakken.
Verdeel 1/3 van het roomkaasmengsel erover en dek af met de helft van de plakken banaan. Maak dan weer een laag met lange vingers, bedek met de rest van de plakken banaan en eindig met de rest van de roomkaas. Dek de cakes af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Stort de cakes op een bord. Laat de cake niet makkelijk los, leg dan 2 min. een theedoek doordrenkt met heet water om de vorm heen. Bestrooi de cakes met cacaopoeder en verdeel ze over de borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
40 g witte basterdsuiker
100 g verse roomkaas naturel
75 ml verse slagroom
100 ml kraanwater
4 el kokoslikeur
½ pak lange vingers
2 bananen
2 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
kleine cakevormpjes (Ø 15 cm met inhoud à 400 ml)