Kokos-'tiramisu'
bewaar
bewaar

Kokos-'tiramisu'

In deze 'tiramisu' dopen we de lange vingers niet in koffie, maar in kokoslikeur! Met bananen erbij wordt het een zacht, zoet, romig toetje.

25 min. bereiden / 3 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Doe de roomkaas en de suiker in een ruime kom en roer los met een vork. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel deze door het roomkaasmengsel.

Schenk de likeur in een diep bord en voeg het water toe. Haal de lange vingers er een voor een door en bedek de bodem van de cakevormpjes met de gesuikerde kant naar onderen. Als de lange vingers niet passen, snijd ze dan op maat. Snijd de bananen in lange plakken.

Verdeel 1/3 van het roomkaasmengsel erover en dek af met de helft van de plakken banaan. Maak dan weer een laag met lange vingers, bedek met de rest van de plakken banaan en eindig met de rest van de roomkaas. Dek de cakes af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Stort de cakes op een bord. Laat de cake niet makkelijk los, leg dan 2 min. een theedoek doordrenkt met heet water om de vorm heen. Bestrooi de cakes met cacaopoeder en verdeel ze over de borden.

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kokos-'tiramisu'

In deze 'tiramisu' dopen we de lange vingers niet in koffie, maar in kokoslikeur! Met bananen erbij wordt het een zacht, zoet, romig toetje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig