Quiche met chorizo
Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt bimi.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het croissantdeeg over de vorm en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm hoog Verdeel de chorizo over de bodem. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 3 cm breed. Verdeel de bimi en paprika om en om over de chorizo.
Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en roer de kaas erdoor. Schenk het mengsel over de quiche en bak in ca. 30 min. gaar in de oven. Laat 10 min. staan voordat je hem aansnijdt.
Quiche met chorizo
Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt bimi.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het croissantdeeg over de vorm en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm hoog Verdeel de chorizo over de bodem. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 3 cm breed. Verdeel de bimi en paprika om en om over de chorizo.
Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en roer de kaas erdoor. Schenk het mengsel over de quiche en bak in ca. 30 min. gaar in de oven. Laat 10 min. staan voordat je hem aansnijdt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g bimi
250 g croissantdeeg
150 g chorizo (plakjes)
295 g gegrilde rode paprika's
100 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
3 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)