Spruiten met appelsticks
bewaar
bewaar

Spruiten met appelsticks

Zo lusten de kinderen ze wel: lekker fris met appel en rozijnen

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Maak de spruitjes schoon en schaaf ze in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine. Of als je flowersprout gebruikt: snijd ze in kwarten. Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in flinterdunne plakjes. Snijd deze plakjes weer in flinterdunne reepjes ter grootte van lucifersticks. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen, halveer de vrucht en snijd 1 helft in 4 partjes. Houd deze apart voor garnering.

Gebruik de andere helft om de appel mee te besprenkelen, om verkleuring te voorkomen. Gebruik je handen om de appel voorzichtig met het citroensap te mengen.

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie en gembersiroop in een wok en roerbak de spruitjes en tijm 3 min. Roer van het vuur het citroenrasp en de rozijnen erdoor. Verdeel de appel over de spruitjes en schep om. Garneer met de citroenpartjes.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spruiten met appelsticks

Zo lusten de kinderen ze wel: lekker fris met appel en rozijnen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig