Nacho ovenschotel 'Mexicaans'
Mexico meets Hollandse ovenschotel: met nacho's on top en bonen en mais door het gehakt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en verwarm nog 2 min. Schep het mengsel in de ovenschaal.
Laat de maïskorrels uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel. Verdeel hier achtereenvolgens de chilibonen, de helft van de kaas, de helft van de tortillachips en de rest van de kaas over.
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Verdeel over de schotel. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Serveer met de rest van de tortillachips.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Nacho ovenschotel 'Mexicaans'
Mexico meets Hollandse ovenschotel: met nacho's on top en bonen en mais door het gehakt.
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en verwarm nog 2 min. Schep het mengsel in de ovenschaal.
Laat de maïskorrels uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel. Verdeel hier achtereenvolgens de chilibonen, de helft van de kaas, de helft van de tortillachips en de rest van de kaas over.
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Verdeel over de schotel. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Serveer met de rest van de tortillachips.
vegatip:
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g rundergehakt
40 g burrito seasoning mix
400 g tomatenblokjes in blik
300 g mais in blik
400 g chilibonen in blik
100 g geraspte milde kaas 45+
150 g tortillachips naturel
1 rode puntpaprika
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)