Club sandwiches

Club sandwiches

Laagjes brood, beleg, een prikker en chips of friet ernaast… Dát is een club sandwich. Volgens de overlevering stamt het broodje al uit 1894 en is ‘club’ een afkorting voor ‘chicken & lettuce under bacon’. Tegenwoordig vind je de club sandwich in verschillende varianten. Welke maak jij het liefst?

Club sandwich topper

Club sandwich topper

  1. Besmeer het brood aan beide kanten met in totaal ⅗ mayonaise. Rooster het brood in 10 min. in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Houd apart.
  2. Bak het ontbijtspek in dezelfde pan in 5 min. knapperig. Keer halverwege, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Was en droog de kropsla. Snijd de tomaten in dunne plakken. Roer de rest van de mayonaise door de mosterd.
  4. Besmeer alle sneetjes brood aan een kant met de mosterdmayonaise. Beleg 1/3 van de sneetjes met kropsla en kalkoenfilet.
  5. Beleg 1/3 van de sneetjes met tomaat en ontbijtspek.
  6. Leg de broodjes met tomaat op de broodjes met kalkoenfilet en leg daar de onbelegde sneetjes, met de mayonaise naar beneden op. Steek de satéprikkers erin en snijd het brood voorzichtig schuin door. Serveer met de chips