Gevulde portobello recepten
Portobello’s zijn picobello om te vullen, juist omdat deze kastanjechampignons zo groot zijn. Geitenkaas, gorgonzola, blauwe kaas: elke kaas is een topvulling. Leg je gevulde portobello ook eens op de BBQ of maak er een pizza van!
Gevulde portobello’s maken: zo doe je dat
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tenen knoflook. Snipper de sjalot. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en pers het sap uit de vrucht.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. Bak de knoflook en de aleppopeper 1 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met zout. Laat de spinazie en sjalot uitlekken in een fijne zeef en haal de knoflook eruit, deze gebruik je niet meer. Hak de uitgelekte spinazie grof. Verwijder de steeltjes van de portobello’s en schraap met een lepeltje de binnenkant uit de hoeden van de paddenstoelen.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur 5 min. onder regelmatig omscheppen. Snijd de dille fijn.
- Doe de gehakte spinazie in een kom en verkruimel de feta erboven. Meng de helft van de pijnboompitten, de dille, 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en 1 el citroensap (per 4 personen) erdoor.
- Leg de uitgeholde portobello’s in een ovenschaal en vul ze met het spinazie-fetamengsel. Bak 20 min. in het midden van de oven. Bestrooi de portobello’s voor het serveren met de rest van de pijnboompitten.
Champignons en paddenstoelen
Ook lekker gevuld