Surinaamse soeprecepten
Zin in pindasoep of andere Surinaamse soeprecepten? Bekijk de beste recepten hier. Rijkgevulde soepen, altijd heerlijk op smaak met kip, kerrie, kousenband of pinda's.
Pindasoep met komkommer
- Pel de ui en snij 'm heel klein. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
- Snij de tomaat doormidden en haal de pitjes eruit met een lepel. Snij de tomaat in kleine stukjes.
- Snij de komkommer in dunne, lange stukjes.
- Verhit de olijfolie in een pan. Doe de ui en aardappelblokjes erin en roer 2 minuten. Giet er dan 1 liter water bij en wacht tot het kookt.
- Doe de bouillonblokjes erin en zet het vuur lager. Prik na 10 minuten met een vork in de aardappelblokjes. Als ze zacht zijn, doe je de pindakaas erbij.
- Roer net zo lang tot alle pindakaas is opgelost. Roer daarna de tomaat erdoor. Strooi er een klein beetje zout en cayennepeper bij. Nu heb je de soep.
- Zet een andere pan met 1 liter water op het vuur, net zolang tot het kookt.
- Doe de tauge in een zeef. Giet het kokende water erover. Doe de soep in kommen en versier 'm met de stukjes komkommer en de tauge.