Pompoentaartjes met blauwaderkaas
Chic hoofdgerecht met kaas en noten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de springvormpjes in met wat olie. Halveer elk vel filodeeg in de breedte. Vouw de halve vellen dubbel. Bestrijk alle vellen met de bakkwast aan weerszijden met olie. Leg in elk vormpje 1 dubbelgevouwen vel filodeeg, draai de vormpjes een kwartslag en leg er een 2e vel op. Laat het deeg iets over de rand hangen.
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een kom. Snijd de cambozola in stukjes en ris de blaadjes van de tijm. Meng de kaas en tijm door de pompoen. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Klop de eieren los met (versgemalen) peper en zout en verdeel over de vormpjes. Strooi de noten erover.
Vouw het overhangende filodeeg terug over de vulling. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Pompoentaartjes met blauwaderkaas
Chic hoofdgerecht met kaas en noten.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de springvormpjes in met wat olie. Halveer elk vel filodeeg in de breedte. Vouw de halve vellen dubbel. Bestrijk alle vellen met de bakkwast aan weerszijden met olie. Leg in elk vormpje 1 dubbelgevouwen vel filodeeg, draai de vormpjes een kwartslag en leg er een 2e vel op. Laat het deeg iets over de rand hangen.
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een kom. Snijd de cambozola in stukjes en ris de blaadjes van de tijm. Meng de kaas en tijm door de pompoen. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Klop de eieren los met (versgemalen) peper en zout en verdeel over de vormpjes. Strooi de noten erover.
Vouw het overhangende filodeeg terug over de vulling. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 el traditionele olijfolie
4 vellen vers filodeeg
500 g verse pompoen
150 g cambozola blauwaderkaas
7½ g verse tijm
4 middelgrote eieren
20 g ongezouten pecannoten
Dit heb je nodig
springvormen (Ø 12 cm)
bakkwast