Brosse karamel
bewaar
bewaar

Brosse karamel

Voor doe-het-zelf-zoetekauwen: luchtige karamel maken.

15 min. bereiden / 30 min. wachten

3 ingrediënten

Aan de slag

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de suiker en stroop in een grote steelpan met dikke bodem en laat op laag vuur karamelliseren. Zet het vuur uit als de karamel diep goudbruin is geworden.

Doe een keukenhandschoen aan of wikkel een droge theedoek om je hand en pak met die hand de steel van de steelpan vast. Voeg de baking soda toe aan de karamel en roer met de spatel of houten lepel goed door de karamel. Het mengsel zal meteen opborrelen en vermeerderen in volume. Schep het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat. En laat in 30 min. afkoelen en hard worden.

Breek of hak de brosse karamel in stukjes en bewaar in een afgesloten trommel. Lekker over ijs of als topping op bijvoorbeeld een cupcake.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Brosse karamel

Voor doe-het-zelf-zoetekauwen: luchtige karamel maken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig