Romige gratin van zoete aardappel en pinda
Ook oosterse smaken gaan perfect samen met zoete aardappel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd met de keukenmachine in dunne plakjes.
Meng in een ruime schaal de coconut cream met de pindakaas, sambal en seroendeng. Meng de aardappelplakjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in en schep er het aardappelmengsel in, zodanig dat de plakjes zo veel mogelijk plat liggen. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak in nog ca. 25 min. goudbruin en gaar. Tip: schep de aardappel om, zodat alle plakjes gaar worden.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de rode peper. Lekker!
Romige gratin van zoete aardappel en pinda
Instructievideo - 01:53 min.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Romige gratin van zoete aardappel en pinda
Ook oosterse smaken gaan perfect samen met zoete aardappel.
bijgerecht
null personen
575 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd met de keukenmachine in dunne plakjes.
Meng in een ruime schaal de coconut cream met de pindakaas, sambal en seroendeng. Meng de aardappelplakjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in en schep er het aardappelmengsel in, zodanig dat de plakjes zo veel mogelijk plat liggen. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak in nog ca. 25 min. goudbruin en gaar. Tip: schep de aardappel om, zodat alle plakjes gaar worden.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de rode peper. Lekker!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
330 ml Blue Elephant coconut cream
100 g pindakaas
1 tl sambal oelek
50 g seroendeng
1 rode peper
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal (30 x 20 cm)