Vegetarische lasagne met geitenkaas
Lasagne zónder vlees, mét twee soorten kaas. Dubbel zo lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de Italiaanse roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt toe en bak 2 min. mee. Schenk de pastasaus bij het groente-gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook nog 3 min.
Leg ⅓ lasagnebladen in de ovenschaal. Verdeel ⅓ van het groente-gehaktmengsel en ⅓ van de mascarpone in lepeltjes erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de geitenkaas over de lasagne. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Vegetarische lasagne met geitenkaas
Lasagne zónder vlees, mét twee soorten kaas. Dubbel zo lekker.
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de Italiaanse roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt toe en bak 2 min. mee. Schenk de pastasaus bij het groente-gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook nog 3 min.
Leg ⅓ lasagnebladen in de ovenschaal. Verdeel ⅓ van het groente-gehaktmengsel en ⅓ van de mascarpone in lepeltjes erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de geitenkaas over de lasagne. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
600 g koelverse Italiaanse roerbakgroente in voordeelzak
400 g vegetarische basis rulstukjes
700 g pastasaus pikant
12 lasagnebladen
250 g mascarpone
125 g zachte geitenkaas 55+
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)