Pavlova-kerstkrans met fruit
Veel werk is het niet, een pavlova. Wat je vooral nodig hebt, is geduld. Maar het eindresultaat is het wachten dubbel en dwars waard.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel op van Ø 30 cm. Teken precies in het midden een kleinere cirkel van Ø 12 cm.
Splits de eieren; er mag geen spoortje eidooier in het eiwit terechtkomen. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Klop door tot het schuim glanst en een beetje taai is. Klop dan de maizena en azijn erdoor.
Schep het eiwit gelijkmatig in de getekende kransvorm op het bakpapier. Je kunt voor een strakke krans ook een spuitzak gebruiken.
Schuif de vorm iets onder het midden van de oven, verlaag de temperatuur naar 120 °C en laat in ca. 1 uur en 30 min. gaar worden. Open af en toe de deur van de oven tijdens het bakken om lucht te laten ontsnappen. Zet de oven uit en laat de pavlova in de gesloten oven helemaal afkoelen. Dat duurt zeker 3 uur. Neem de schuimkrans uit de oven, verwijder voorzichtig het bakpapier en leg de krans op een schaal.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en schep op de krans. Verdeel de frambozen, bramen en bessen erover.
Pavlova-kerstkrans met fruit
Veel werk is het niet, een pavlova. Wat je vooral nodig hebt, is geduld. Maar het eindresultaat is het wachten dubbel en dwars waard.
nagerecht
null personen
220 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel op van Ø 30 cm. Teken precies in het midden een kleinere cirkel van Ø 12 cm.
Splits de eieren; er mag geen spoortje eidooier in het eiwit terechtkomen. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Klop door tot het schuim glanst en een beetje taai is. Klop dan de maizena en azijn erdoor.
Schep het eiwit gelijkmatig in de getekende kransvorm op het bakpapier. Je kunt voor een strakke krans ook een spuitzak gebruiken.
Schuif de vorm iets onder het midden van de oven, verlaag de temperatuur naar 120 °C en laat in ca. 1 uur en 30 min. gaar worden. Open af en toe de deur van de oven tijdens het bakken om lucht te laten ontsnappen. Zet de oven uit en laat de pavlova in de gesloten oven helemaal afkoelen. Dat duurt zeker 3 uur. Neem de schuimkrans uit de oven, verwijder voorzichtig het bakpapier en leg de krans op een schaal.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en schep op de krans. Verdeel de frambozen, bramen en bessen erover.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 middelgrote eieren
250 g fijne kristalsuiker
2 tl maizena
1 tl witte wijnazijn
250 ml verse slagroom
16 g vanillesuiker
150 g verse frambozen
150 g verse bramen
150 g verse blauwe bessen
Dit heb je nodig
bakpapier