Gambaspiesjes met dip
Gamba's met een pittige gember-mieriksworteldip.
Aan de slag
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en chilivlokken 30 sec. Voeg de garnalen toe en bak 5 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Rasp ondertussen de gember en meng met de crème fraîche, mierikswortel en het citroensap. Voeg eventueel het water toe als de dip te dik is.
Rijg de garnalen aan de cocktailprikkers. Schep ½ el dip in elk borrelglaasje en bestrooi met de cress of fijngesneden bieslook. Leg een cocktailprikker met garnalen op het glas en serveer.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Gambaspiesjes met dip
Gamba's met een pittige gember-mieriksworteldip.
null personen
100 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en chilivlokken 30 sec. Voeg de garnalen toe en bak 5 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Rasp ondertussen de gember en meng met de crème fraîche, mierikswortel en het citroensap. Voeg eventueel het water toe als de dip te dik is.
Rijg de garnalen aan de cocktailprikkers. Schep ½ el dip in elk borrelglaasje en bestrooi met de cress of fijngesneden bieslook. Leg een cocktailprikker met garnalen op het glas en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
16 ongepelde diepvries reuzengarnalen
1 teen knoflook
1 el arachideolie
1 tl chilivlokken
1 cm verse gember
125 ml crème fraîche
1 tl mierikswortel in pot
1 el citroensap
1 el kraanwater
½ verse knoflookcress
5 g verse bieslook
Dit heb je nodig
borrelglaasjes
cocktailprikkers