Monchoutaart met stoofperen en ahornsiroop
Extra lekker op koudere dagen. Met een bodem van amandelspeculaas.
Aan de slag
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt 100 g boter in een steelpan en maal de speculaas in de keukenmachine fijn. Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
Laat de stoofperen op lichte siroop uitlekken en vang de siroop op. Meng de peren met de suiker, roomkaas en het anijszaad in de keukenmachine. Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk glad met een spatel of paletmes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Laat de stoofpeertjes met kaneel uitlekken en vang de siroop op. Breng alle siroop met de ahornsiroop en de rest van de boter in een steelpan aan de kook. Laat op middelhoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Dit duurt ca. 25 min. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de rand van de cheesecake los en verwijder de springvorm. Snijd de onderkant van de friszoete stoofpeertjes en zet ze rechtop op de cheesecake. Schenk de perensiroop erover en serveer.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Monchoutaart met stoofperen en ahornsiroop
Extra lekker op koudere dagen. Met een bodem van amandelspeculaas.
null personen
350 kcal
55 min. bereiden
255 min. wachten
Aan de slag
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt 100 g boter in een steelpan en maal de speculaas in de keukenmachine fijn. Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
Laat de stoofperen op lichte siroop uitlekken en vang de siroop op. Meng de peren met de suiker, roomkaas en het anijszaad in de keukenmachine. Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk glad met een spatel of paletmes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Laat de stoofpeertjes met kaneel uitlekken en vang de siroop op. Breng alle siroop met de ahornsiroop en de rest van de boter in een steelpan aan de kook. Laat op middelhoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Dit duurt ca. 25 min. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de rand van de cheesecake los en verwijder de springvorm. Snijd de onderkant van de friszoete stoofpeertjes en zet ze rechtop op de cheesecake. Schenk de perensiroop erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
250 g amandelspeculaasjes
350 g stoofperen op lichte siroop in pot
150 g fijne kristalsuiker
600 g MonChou
2 tl gemalen anijszaad
560 ml Feestfavoriet friszoete stoofpeertjes met kaneel in pot
100 ml ahornsiroop
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)
bakpapier
keukenmachine