Koolsalade met ahornsiroop
Met witte kool maak je zo een smaakvolle, kruidige wintersalade.
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Laat de pan op het vuur. Rooster het karwijzaad 2 min. Schenk de azijn en ahornsiroop erbij en breng aan de kook. Voeg de kool toe en warm 3 min. mee. Neem de pan van het vuur en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Schil de peren, halveer in de lengte, verwijder het klokhuis met een lepel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Meng de kool met de peer en peterselie en bestrooi met de walnoten.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Koolsalade met ahornsiroop
Met witte kool maak je zo een smaakvolle, kruidige wintersalade.
bijgerecht
null personen
195 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Laat de pan op het vuur. Rooster het karwijzaad 2 min. Schenk de azijn en ahornsiroop erbij en breng aan de kook. Voeg de kool toe en warm 3 min. mee. Neem de pan van het vuur en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Schil de peren, halveer in de lengte, verwijder het klokhuis met een lepel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Meng de kool met de peer en peterselie en bestrooi met de walnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g ongebrande walnoten
2 tl karwijzaad
75 ml dragonazijn
75 ml ahornsiroop
300 g gesneden witte kool
2 Conference peren
10 g verse platte peterselie