Witte koolsalade
Zin een wittekoolsalade? Ga aan de slag met deze 'coleslaw' met een dressing van yoghurtmayonaise en de frisse tonen van dragon, bieslook en karwij.
Aan de slag
Schil en rasp de appels en meng met de witte kool, peen julienne, azijn en eventueel zout. Masseer 2-3 min. met schone handen tot alles wat zachter is geworden.
Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 1 min. en schep op een bord. Snijd de rode ui in flinterdunne, halve ringen.
Schep het karwijzaad met de rode ui, yoghurtmayonaise en rozijnen door de koolsalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
Snijd de bieslook fijn. Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de bieslook.
Witte koolsalade
Zin een wittekoolsalade? Ga aan de slag met deze 'coleslaw' met een dressing van yoghurtmayonaise en de frisse tonen van dragon, bieslook en karwij.
bijgerecht
null personen
115 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil en rasp de appels en meng met de witte kool, peen julienne, azijn en eventueel zout. Masseer 2-3 min. met schone handen tot alles wat zachter is geworden.
Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 1 min. en schep op een bord. Snijd de rode ui in flinterdunne, halve ringen.
Schep het karwijzaad met de rode ui, yoghurtmayonaise en rozijnen door de koolsalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
Snijd de bieslook fijn. Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de bieslook.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 friszure appels
300 g biologische gesneden witte kool
75 g peen julienne
2 el dragonazijn
½ el karwijzaad
½ kleine rode ui
4 el yoghurtmayonaise
4 el rozijnen
5 g verse bieslook