Jar salad met sesamdressing
Smaakexplosiegevaar: zoete mais, frisse paprika en aardse biet. De citroenmayonaise en sesamdressing maken deze salade helemaal af.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de bieten met een grove rasp. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de rode paprika om met de biet. Houd de groene paprika apart.
Klop een dressing van de sojasaus, sesamolie, het citroensap en de mayonaise en meng met het sesamzaad en de kool door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de mais uitlekken. Verdeel achtereenvolgens de rijst, groene paprika, mais en biet met rode paprika over de potten. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Jar salad met sesamdressing
Smaakexplosiegevaar: zoete mais, frisse paprika en aardse biet. De citroenmayonaise en sesamdressing maken deze salade helemaal af.
null personen
440 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de bieten met een grove rasp. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de rode paprika om met de biet. Houd de groene paprika apart.
Klop een dressing van de sojasaus, sesamolie, het citroensap en de mayonaise en meng met het sesamzaad en de kool door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de mais uitlekken. Verdeel achtereenvolgens de rijst, groene paprika, mais en biet met rode paprika over de potten. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g gele rijst
2 el sesamzaad
2 gekookte bieten
1 rode paprika
1 groene paprika
1 el Japanse sojasaus
2 el sesamolie
1 el citroensap
3 el mayonaise met citroen
150 g gesneden witte kool
300 g mais in blik
Dit heb je nodig
grote glazen pot of weckfles (750 ml)