Tulband met anijs en banaan
Klassieke cake met een twist, daar blijf je van eten.
15 min. bereiden / 50 min. oventijd / 1 uur 10 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Pel en prak de bananen. Meng met de crème fraîche en rozijnen.
Doe de cakemix, eieren, melk, olie, bakpoeder en het anijszaad in een ruime mengkom. Mix met een handmixer op de laagste stand in 1 min. tot een glad geheel. Voeg het bananenmengsel toe en mix in 5 min. tot een samenhangend beslag.
Vet de tulbandvorm in, verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.
Controleer na 45 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
Tulband met anijs en banaan
Klassieke cake met een twist, daar blijf je van eten.
nagerecht
null personen
243 kcal
15 min. bereiden
70 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Pel en prak de bananen. Meng met de crème fraîche en rozijnen.
Doe de cakemix, eieren, melk, olie, bakpoeder en het anijszaad in een ruime mengkom. Mix met een handmixer op de laagste stand in 1 min. tot een glad geheel. Voeg het bananenmengsel toe en mix in 5 min. tot een samenhangend beslag.
Vet de tulbandvorm in, verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.
Controleer na 45 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 rijpe bananen
125 g crème fraîche
100 g royale rozijnen uit chili
400 g cakemix
3 middelgrote eieren
50 ml halfvolle melk
180 ml koolzaadolie
8 g bakpoeder
1 el gemalen anijszaad
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
satéprikker