Chocoladecake met blauwe bessen en banaan
Oóóh, tegen chocoladecake zeggen we echt geen nee. Helemaal niet tegen deze cake deluxe.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Breng een pan water aan de kook.
Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Zet de kom op de pan met water en zorg dat de bodem het water niet raakt (au bain- marie). Smelt de chocolade. Laat een beetje afkoelen. Maal ondertussen de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Meng met het amandelmeel en de bakpoeder in een kom. Meng in de blender of keukenmachine de bananen met de eieren en kokosolie tot een glad mengsel. Spatel door het havermoutmengsel. Roer ⅔ van de bessen en de gesmolten pure chocolade erdoor.
Schep het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen. Smelt de melkchocolade au bain-marie. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Hak de bananenchips grof. Bestrijk de bovenkant van de cake met het chocolademengsel en bestrooi met de rest van de blauwe bessen en de bananenchips.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Chocoladecake met blauwe bessen en banaan
Instructievideo - 02:38 min.
Chocoladecake met blauwe bessen en banaan
Oóóh, tegen chocoladecake zeggen we echt geen nee. Helemaal niet tegen deze cake deluxe.
null personen
360 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Breng een pan water aan de kook.
Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Zet de kom op de pan met water en zorg dat de bodem het water niet raakt (au bain- marie). Smelt de chocolade. Laat een beetje afkoelen. Maal ondertussen de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Meng met het amandelmeel en de bakpoeder in een kom. Meng in de blender of keukenmachine de bananen met de eieren en kokosolie tot een glad mengsel. Spatel door het havermoutmengsel. Roer ⅔ van de bessen en de gesmolten pure chocolade erdoor.
Schep het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen. Smelt de melkchocolade au bain-marie. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Hak de bananenchips grof. Bestrijk de bovenkant van de cake met het chocolademengsel en bestrooi met de rest van de blauwe bessen en de bananenchips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g Delicata extra pure chocolade 85%
75 g havermout
75 g amandelmeel
2 tl bakpoeder
3 rijpe bananen
3 middelgrote eieren
2 el kokosolie
300 g verse blauwe bessen
50 g melkchocolade
60 g crème fraîche
40 g bananenchips
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm (30 cm)
blender of keukenmachine