Chili con carne met stoofvlees, koffie en chocolade
bewaar
bewaar

Chili con carne met stoofvlees, koffie en chocolade

In Mexico weten ze van een gewone chili con carne wel heel iets bijzonders te maken.

30 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

licht pittig

14 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, oregano, paprikapoeder, komijn en sambal 5 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de koffie en tomaten toe en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat minimaal 2½ uur stoven op laag vuur met de deksel op de pan.

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken. Trek met twee vorken het stoofvlees uit elkaar. Voeg de paprika, mais en bonen toe en laat nog 30 min. stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Hak de chocolade in stukjes en roer door de chili con carne.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
combinatietipLekker met crème fraîche en koriander.

Chili con carne met stoofvlees, koffie en chocolade

Instructievideo - 01:50 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chili con carne met stoofvlees, koffie en chocolade

In Mexico weten ze van een gewone chili con carne wel heel iets bijzonders te maken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig