Eenvoudige spaghetti bolognese
Elke Italiaanse nonna heeft haar eigen bologneserecept. Varieer er dus op los door bijvoorbeeld rode wijn toe te voegen aan je spaghetti bolognese.
Aan de slag
Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie met de boter in een pan, voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Voeg de bouillon en tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.
Spaghetti bolognese maken
Instructievideo - 04:19 min.
Eenvoudige spaghetti bolognese
Elke Italiaanse nonna heeft haar eigen bologneserecept. Varieer er dus op los door bijvoorbeeld rode wijn toe te voegen aan je spaghetti bolognese.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie met de boter in een pan, voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Voeg de bouillon en tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.
vegatip:
combinatietip:
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
250 g winterpeen
1 stengel bleekselderij
2 el milde olijfolie
25 g ongezouten roomboter
1 el tomatenpuree
500 g mager rundergehakt
90 ml runderbouillon
800 g tomatenblokjes in blik
300 g spaghetti