Tortellini met spinazie en venkel
Dagje zonder vlees? Geen probleem, met dit smaakvolle pastagerecht.
Aan de slag
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de tomaten in parten en de knoflook grof. Doe de tomaatparten, de semigedroogde tomaten en 1 el olie uit het potje in de keukenmachine. Voeg de knoflook, kaas en het basilicum toe en maal tot grove tapenade.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne halve plakken.
Verhit 1 el olie uit het potje van de gedroogde tomaten in een hapjespan en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de tapenade toe en schep om. Giet de tortellini af en meng door de groenten.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Tortellini met spinazie en venkel
Dagje zonder vlees? Geen probleem, met dit smaakvolle pastagerecht.
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de tomaten in parten en de knoflook grof. Doe de tomaatparten, de semigedroogde tomaten en 1 el olie uit het potje in de keukenmachine. Voeg de knoflook, kaas en het basilicum toe en maal tot grove tapenade.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne halve plakken.
Verhit 1 el olie uit het potje van de gedroogde tomaten in een hapjespan en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de tapenade toe en schep om. Giet de tortellini af en meng door de groenten.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
220 g tortellini ai formaggi
2 romatomaten
1 teen knoflook
150 ml semigedroogde tomaten
75 g Parmigiano Reggiano
15 g verse basilicum
1 venkelknol
400 g verse spinazie
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine