Tonijnciabatta uit de oven
Rijkbelegd broodje met salade als snelle maaltijd.
Aan de slag
Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de ciabatta’s overlangs door de helft. Leg de 4 helften op 1 of 2 bakplaten en bak ze in 4 min. in de oven af.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Bewaar 1 el van de olie. Halveer de tomaten en snijd de ui in halve ringen.
Haal het brood uit de oven, laat de oven aan en zet deze op de grillstand. Bestrijk de onderste helften met de zuivelspread en verdeel de tonijn erover.
Beleg met de helft van de tomaten en 2/3 van de ui. Besprenkel met de olie van de tonijn. Zet de oven op grillstand en gril de onderste helften nog 4 min. Haal het brood uit de oven.
Meng ondertussen de eikenbladsla, rauwkost en de rest van de tomaten en ui met de citroenolijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal het brood uit de oven. Leg de bovenste broodhelften erop en snijd elke ciabatta doormidden. Verdeel over 4 borden en geef de salade erbij. Serveer direct.
Tonijnciabatta uit de oven
Rijkbelegd broodje met salade als snelle maaltijd.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de ciabatta’s overlangs door de helft. Leg de 4 helften op 1 of 2 bakplaten en bak ze in 4 min. in de oven af.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Bewaar 1 el van de olie. Halveer de tomaten en snijd de ui in halve ringen.
Haal het brood uit de oven, laat de oven aan en zet deze op de grillstand. Bestrijk de onderste helften met de zuivelspread en verdeel de tonijn erover.
Beleg met de helft van de tomaten en 2/3 van de ui. Besprenkel met de olie van de tonijn. Zet de oven op grillstand en gril de onderste helften nog 4 min. Haal het brood uit de oven.
Meng ondertussen de eikenbladsla, rauwkost en de rest van de tomaten en ui met de citroenolijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal het brood uit de oven. Leg de bovenste broodhelften erop en snijd elke ciabatta doormidden. Verdeel over 4 borden en geef de salade erbij. Serveer direct.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 ciabatta afbakbrood
320 g tonijnmoot in olijfolie
250 cherrytomaten
1 rode ui
200 g zuivelspread bieslook light
100 g eikenbladslamelange
150 g rauwkost komkommer
3 el olijfolie frisse citroen