Snelle spaghetti met paddenstoelen en spekjes
Supersnel en supervoedzaam: een gerecht bij uitstek om doordeweeks op tafel te zetten.
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en schenk het kokend water erover. Laat 10 min weken. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de spaghetti en eventueel zout toe en kook de pasta in 8 min. gaar.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 5 min. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in ringen. Snijd de verse paddenstoelen grof. Voeg de sjalot, verse paddenstoelen en rozemarijn toe aan het spek en bak nog 4 min.
Laat ondertussen de geweekte paddenstoelen uitlekken en vang het vocht op. Snijd ze fijn en voeg met het opgevangen vocht, de crème fraîche en spaghetti toe aan de hapjespan en meng. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.
Snelle spaghetti met paddenstoelen en spekjes
Supersnel en supervoedzaam: een gerecht bij uitstek om doordeweeks op tafel te zetten.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en schenk het kokend water erover. Laat 10 min weken. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de spaghetti en eventueel zout toe en kook de pasta in 8 min. gaar.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 5 min. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in ringen. Snijd de verse paddenstoelen grof. Voeg de sjalot, verse paddenstoelen en rozemarijn toe aan het spek en bak nog 4 min.
Laat ondertussen de geweekte paddenstoelen uitlekken en vang het vocht op. Snijd ze fijn en voeg met het opgevangen vocht, de crème fraîche en spaghetti toe aan de hapjespan en meng. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
100 ml kraanwater
150 g spaghetti
100 g gerookte spekreepjes
2 sjalotten
400 g paddenstoelen voor pasta
½ tl gedroogde rozemarijn
3 el crème fraîche
60 g Regato 40+ kaas
Dit heb je nodig
hapjespan