Scheermessen met chorizo en olijven
Zin in vis vooraf? Dit smaakvolle gerecht is klaar in een kwartiertje!
Aan de slag
Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de scheermesjes in koud water. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Snijd de olijven in stukjes. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de olie in de pan.
Bak de scheermesjes en knoflook met peper en zout 3-5 min. op hoog vuur in de chorizo-olie, tot de schelpen openstaan. Schep regelmatig voorzichtig om. Verwijder de schelpen die nog dicht zijn. Schep op een grote schaal. Meng de peterselie en olijven erdoor en verkruimel de chorizo erboven.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Scheermessen met chorizo en olijven
Zin in vis vooraf? Dit smaakvolle gerecht is klaar in een kwartiertje!
voorgerecht
null personen
310 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de scheermesjes in koud water. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Snijd de olijven in stukjes. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de olie in de pan.
Bak de scheermesjes en knoflook met peper en zout 3-5 min. op hoog vuur in de chorizo-olie, tot de schelpen openstaan. Schep regelmatig voorzichtig om. Verwijder de schelpen die nog dicht zijn. Schep op een grote schaal. Meng de peterselie en olijven erdoor en verkruimel de chorizo erboven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg scheermessen
3 el traditionele olijfolie
40 g chorizo Iberico
2 tenen knoflook
15 g verse peterselie
100 g Kalamata-olijven zonder pit