Zoete aardappel met groenten en kip uit de oven
Een heuse klassieker: ovengroente met zoete aardappel en kip. Maak het jezelf makkelijk met dit recept. De oven doet het meeste werk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes van ca. 1 cm dik. Snijd de uien in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten en oregano met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Zet terug en schep weer na 10 min. de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven, meng de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Zoete aardappel met groenten en kip uit de oven
Een heuse klassieker: ovengroente met zoete aardappel en kip. Maak het jezelf makkelijk met dit recept. De oven doet het meeste werk!
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes van ca. 1 cm dik. Snijd de uien in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten en oregano met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Zet terug en schep weer na 10 min. de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven, meng de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 zak paprikamix
500 g zoete aardappelen
2 rode uien
400 g kikkererwten in blik
1 el gedroogde oregano
4 el traditionele olijfolie
15 g verse peterselie
1 el mayonaise
2 el ketchup
300 g kipfiletblokjes
250 g cherrytomaten
Dit heb je nodig
vergiet
bakpapier