Rode-aardappelsalade met sinaasappeldressing
Altijd een topper voor bij de BBQ: aardappelsalade. Dit keer in een ander jasje, want je maakt de salade van rouge aardappelen. Serveer met sinaasappeldressing en kapperappeltjes. Enjoy!
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon. Halveer ze en snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook ze in 15 min. gaar.
Laat ondertussen de kapperappeltjes uitlekken, maar vang 2 el vocht (per 4 personen) op. Verwijder het steeltje van de helft van de kapperappeltjes en snijd deze appeltjes fijn.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng de fijngesneden kapperappeltjes, het opgevangen vocht, het sinaasappelrasp en -sap, de mosterd en olie tot een dressing.
Meng de dressing door de aardappelen en laat 5 min. op een platte schaal afkoelen. Schep de rucola erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de hele kapperappeltjes.
Rode-aardappelsalade met sinaasappeldressing
Altijd een topper voor bij de BBQ: aardappelsalade. Dit keer in een ander jasje, want je maakt de salade van rouge aardappelen. Serveer met sinaasappeldressing en kapperappeltjes. Enjoy!
bijgerecht
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon. Halveer ze en snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook ze in 15 min. gaar.
Laat ondertussen de kapperappeltjes uitlekken, maar vang 2 el vocht (per 4 personen) op. Verwijder het steeltje van de helft van de kapperappeltjes en snijd deze appeltjes fijn.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng de fijngesneden kapperappeltjes, het opgevangen vocht, het sinaasappelrasp en -sap, de mosterd en olie tot een dressing.
Meng de dressing door de aardappelen en laat 5 min. op een platte schaal afkoelen. Schep de rucola erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de hele kapperappeltjes.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg rouge aardappel
240 g kapperappeltjes
½ handsinaasappel
2 tl dijonmosterd
5 el traditionele olijfolie
85 g rucola