Rode-aardappelsalade met sinaasappeldressing
bewaar
bewaar

Rode-aardappelsalade met sinaasappeldressing

Altijd een topper voor bij de BBQ: aardappelsalade. Dit keer in een ander jasje, want je maakt de salade van rouge aardappelen. Serveer met sinaasappeldressing en kapperappeltjes. Enjoy!

25 min. bereiden / 5 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Boen de aardappelen schoon. Halveer ze en snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook ze in 15 min. gaar.

Laat ondertussen de kapperappeltjes uitlekken, maar vang 2 el vocht (per 4 personen) op. Verwijder het steeltje van de helft van de kapperappeltjes en snijd deze appeltjes fijn.

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng de fijngesneden kapperappeltjes, het opgevangen vocht, het sinaasappelrasp en -sap, de mosterd en olie tot een dressing.

Meng de dressing door de aardappelen en laat 5 min. op een platte schaal afkoelen. Schep de rucola erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de hele kapperappeltjes.

variatietipIn plaats van rode aardappelen kun je ook een AH Kilo'tje vastkokend (zak) gebruiken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rode-aardappelsalade met sinaasappeldressing

Altijd een topper voor bij de BBQ: aardappelsalade. Dit keer in een ander jasje, want je maakt de salade van rouge aardappelen. Serveer met sinaasappeldressing en kapperappeltjes. Enjoy!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig