Gegratineerde krokante kiphaasjes met courgettespaghetti
Extra groente, zonder dat iemand het doorheeft!
Aan de slag
Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag Bak de kipfilethaasjes in 6 min. op laag vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Zet ondertussen de grill van de oven aan. Kook de spaghettini met eventueel zout in 11 min. beetgaar. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes.
Verwarm de polpa in de steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Halveer de cherrytomaten.
Neem de kipfilethaasjes uit de pan en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper. Zet ca. 5 min. onder de grill of tot de mozzarella gesmolten is.
Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erover af. Laat goed uitlekken.
Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en schenk de pastasaus erover. Verdeel de tomaten erover en leg de krokante kip erop. Garneer met de tuinkers.
Gegratineerde krokante kiphaasjes met courgettespaghetti
Extra groente, zonder dat iemand het doorheeft!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
20 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag Bak de kipfilethaasjes in 6 min. op laag vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Zet ondertussen de grill van de oven aan. Kook de spaghettini met eventueel zout in 11 min. beetgaar. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes.
Verwarm de polpa in de steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Halveer de cherrytomaten.
Neem de kipfilethaasjes uit de pan en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper. Zet ca. 5 min. onder de grill of tot de mozzarella gesmolten is.
Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erover af. Laat goed uitlekken.
Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en schenk de pastasaus erover. Verdeel de tomaten erover en leg de krokante kip erop. Garneer met de tuinkers.
algemeen:
serveertip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
260 g gepaneerde kipfilethaasjes
300 g spaghettini
125 g AH Biologisch buffelmozzarella 52+
425 ml polpa au basilic
250 g nebula cherrytomaten
400 g courgette spaghetti
1 biologische tuinkers in bakje
Dit heb je nodig
koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm
steelpan
bakpapier