Sinterklaastaart
De grootste verrassing op pakjesavond komt uit eigen oven. Daar wordt zelfs sinterklaas jaloers van.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodems van de bakvormen met bakpapier.
Doe de zachte boter in een kom samen met de basterdsuiker en het zout. Mix in 5 min. met een mixer tot een romig geheel. Voeg al mixend een voor een de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige is opgenomen. Zeef het bakmeel en de koekkruiden boven het mengsel en spatel er luchtig door.
Verdeel het beslag over de 2 vormen. Bak in ca. 45 min. gaar in het midden van de oven. Prik na 35 min. een satéprikker in het midden. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de bodems in ca. 2 uur helemaal afkoelen.
Verkruimel de bitterkoekjes. Roer de mascarpone los in een kom. Klop de slagroom stijf en meng met de bitterkoekjes door de mascarpone.
Snijd de cakebodems overlangs doormidden. Je gebruikt er 3 voor de taart, dus je houd er 1 over. Draai balletjes van Ø 1½ cm van de marsepein. Bestrijk 2 bodems met de bitterkoekjesvulling. Leg de marsepeinballetjes rondom langs de rand. Stapel de bodems op elkaar op een schaal. Eindig met de onbelegde bodem.
Verwarm het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk het glazuur over de bovenkant van de taart en laat hier en daar over de rand lopen. Leg het strooigoed in een berg bovenop.
Sinterklaastaart
Instructievideo - 02:48 min.
Sinterklaastaart
De grootste verrassing op pakjesavond komt uit eigen oven. Daar wordt zelfs sinterklaas jaloers van.
null personen
585 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodems van de bakvormen met bakpapier.
Doe de zachte boter in een kom samen met de basterdsuiker en het zout. Mix in 5 min. met een mixer tot een romig geheel. Voeg al mixend een voor een de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige is opgenomen. Zeef het bakmeel en de koekkruiden boven het mengsel en spatel er luchtig door.
Verdeel het beslag over de 2 vormen. Bak in ca. 45 min. gaar in het midden van de oven. Prik na 35 min. een satéprikker in het midden. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de bodems in ca. 2 uur helemaal afkoelen.
Verkruimel de bitterkoekjes. Roer de mascarpone los in een kom. Klop de slagroom stijf en meng met de bitterkoekjes door de mascarpone.
Snijd de cakebodems overlangs doormidden. Je gebruikt er 3 voor de taart, dus je houd er 1 over. Draai balletjes van Ø 1½ cm van de marsepein. Bestrijk 2 bodems met de bitterkoekjesvulling. Leg de marsepeinballetjes rondom langs de rand. Stapel de bodems op elkaar op een schaal. Eindig met de onbelegde bodem.
Verwarm het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk het glazuur over de bovenkant van de taart en laat hier en daar over de rand lopen. Leg het strooigoed in een berg bovenop.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
250 g lichte basterdsuiker
1 snufje zout
5 middelgrote scharreleieren
250 g zelfrijzend bakmeel
1 el koek- en speculaaskruiden
150 g bitterkoekjes
250 g mascarpone
125 ml verse slagroom
150 g gekleurde marsepein
100 g chocoladeglazuur
150 g strooigoed
Dit heb je nodig
kleine springvormen (Ø 15 cm, ingevet)
bakpapier