Brunchbowl met cottagecheese, ei, avocado en sla
Met zo'n verrukkelijke bowl en een kop bijzondere thee kan je dag toch niet meer stuk?
Aan de slag
Breng een steelpan water aan de kook. Kook de eieren 6½ min. (Het eiwit is dan gestold en de dooier nog zacht.) Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.
Verdeel de bladsla over ruime kommen. Verdeel de cottagecheese en de plakjes avocado erover. Halveer de eieren en verdeel over de kommen. Besprenkel met de sriracha sauce.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Brunchbowl met cottagecheese, ei, avocado en sla
Met zo'n verrukkelijke bowl en een kop bijzondere thee kan je dag toch niet meer stuk?
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een steelpan water aan de kook. Kook de eieren 6½ min. (Het eiwit is dan gestold en de dooier nog zacht.) Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.
Verdeel de bladsla over ruime kommen. Verdeel de cottagecheese en de plakjes avocado erover. Halveer de eieren en verdeel over de kommen. Besprenkel met de sriracha sauce.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
2 eetrijpe avocado's
80 g jonge bladsla met rucola
400 g AH cottage cheese
2 el sriracha sauce