Brunchbowl met cottagecheese, ei, avocado en sla
bewaar
bewaar

Brunchbowl met cottagecheese, ei, avocado en sla

Met zo'n verrukkelijke bowl en een kop bijzondere thee kan je dag toch niet meer stuk?

15 min. bereiden

licht pittig

5 ingrediënten

Aan de slag

Breng een steelpan water aan de kook. Kook de eieren 6½ min. (Het eiwit is dan gestold en de dooier nog zacht.) Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

Verdeel de bladsla over ruime kommen. Verdeel de cottagecheese en de plakjes avocado erover. Halveer de eieren en verdeel over de kommen. Besprenkel met de sriracha sauce.

algemeenDeze hartige bowl is ook lekker als ontbijtgerecht.
combinatietipLekker met verse gemberthee. Snijd hiervoor 4 cm gember (per 2 personen) in dunne plakjes. Verdeel over 2 mokken en giet er heet water op.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Brunchbowl met cottagecheese, ei, avocado en sla

Met zo'n verrukkelijke bowl en een kop bijzondere thee kan je dag toch niet meer stuk?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig