Rucola-tuinboonstamppot met runderchipolata
Hutspot krijgt er concurrentie bij van rucola, tuinbonen en verse tijm. Lekker!
Aan de slag
Laat de chipolataworstjes op kamertemperatuur komen. Snijd de ui in grove stukken. Kook ze samen met de aardappelen in ruim water in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de tuinbonen toe.
Snijd ondertussen de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de grillpan en gril de chipolataworstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen en tuinbonen af. Voeg de warme melk en boter toe en stamp fijn met de pureestamper. Schep de rucola, tijm en zongedroogde tomaatjes erdoorheen. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de chipolataworstjes.
Rucola-tuinboonstamppot met runderchipolata
Hutspot krijgt er concurrentie bij van rucola, tuinbonen en verse tijm. Lekker!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de chipolataworstjes op kamertemperatuur komen. Snijd de ui in grove stukken. Kook ze samen met de aardappelen in ruim water in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de tuinbonen toe.
Snijd ondertussen de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de grillpan en gril de chipolataworstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen en tuinbonen af. Voeg de warme melk en boter toe en stamp fijn met de pureestamper. Schep de rucola, tijm en zongedroogde tomaatjes erdoorheen. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de chipolataworstjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
225 g runderchipolata
1 ui
1¼ kg stamppotaardappelen
450 g diepvries tuinbonen
8 zongedroogde tomaten in olie
15 g verse tijm
175 ml magere melk
25 g ongezouten roomboter
125 g rucola
Dit heb je nodig
grillpan
pureestamper