Glutenvrije pizza met gerookte kip
Mama mia! Deze pizza met cherrytomaatjes, buffelmozzarella, basilicum en kip is helemaal glutenvrij.
Aan de slag
Meng in een beslagkom het water, zout, de broodmix, boter, het ei en de gist met een mixer 5 min. tot een soepel deeg. Laat afgedekt op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de tomaten. Verdeel het deeg met vochtige handen in 2 bollen. Rol het deeg met de deegroller uit op een met broodmix bestoven werkvlak tot 2 zo dun mogelijke lappen. Leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Beleg de pizza’s met de pestospread, mozzarella, rode ui en kipreepjes. Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven erover. Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Haal de pizza's uit de oven en verdeel de cremaceto en het basilicum erover. Serveer direct.
Glutenvrije pizza met gerookte kip
Mama mia! Deze pizza met cherrytomaatjes, buffelmozzarella, basilicum en kip is helemaal glutenvrij.
hoofdgerecht
null porties
1125 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Meng in een beslagkom het water, zout, de broodmix, boter, het ei en de gist met een mixer 5 min. tot een soepel deeg. Laat afgedekt op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de tomaten. Verdeel het deeg met vochtige handen in 2 bollen. Rol het deeg met de deegroller uit op een met broodmix bestoven werkvlak tot 2 zo dun mogelijke lappen. Leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Beleg de pizza’s met de pestospread, mozzarella, rode ui en kipreepjes. Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven erover. Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Haal de pizza's uit de oven en verdeel de cremaceto en het basilicum erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 ml water
2 tl zout
400 g AH Vrij van gluten broodmix wit
30 g ongezouten roomboter
1 middelgroot ei
7 g gedroogde gist
1 kleine rode ui
125 g buffelmozzarella
250 g cherrytomaten
90 g koelverse pestospread
200 g gerookte kipreepjes
7½ g verse basilicum
½ el cremaceto classico
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller