Lichtpittige groene curry met gehakt
Je kunt een curry zo pittig maken als je zelf wilt. Wij houden het deze keer bij lichtpittig met groene-currykruiden.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in de wok en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de Thai Green Curry en zoete aardappel toe en bak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat met de deksel op de wok op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de sugarsnaps de laatste 5 min. toe. Halveer en pers 1 helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de curry op smaak met het limoensap en eventueel zout. Verdeel de curry over diepe borden en serveer met de rijst en partjes limoen.
Lichtpittige groene curry met gehakt
Je kunt een curry zo pittig maken als je zelf wilt. Wij houden het deze keer bij lichtpittig met groene-currykruiden.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
22 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in de wok en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de Thai Green Curry en zoete aardappel toe en bak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat met de deksel op de wok op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de sugarsnaps de laatste 5 min. toe. Halveer en pers 1 helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de curry op smaak met het limoensap en eventueel zout. Verdeel de curry over diepe borden en serveer met de rijst en partjes limoen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g witte rijst
400 g bloemkoolrijst
500 g zoete aardappelen
1 el arachideolie
300 g half-om-halfgehakt
2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry
400 ml kokosmelk
200 g verse sugarsnaps
1 limoen
Dit heb je nodig
wok met deksel