Pindasoep met noedels en champignons
Mocht het stil aan tafel zijn over 20 minuten, dan komt het waarschijnlijk door deze lekkere pindasoep.
Aan de slag
Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de champignons, knoflook, Thaise currykruiden 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
Voeg de wokgroente, pindakaas en het hete water toe. Voeg de noedels toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat de soep 4 min. op matig vuur koken. Roer af en toe en maak de noedels los met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Verdeel de soep over diepe kommen en verdeel de eihelften erover. Serveer met de limoenpartjes.
Pindasoep met noedels en champignons
Mocht het stil aan tafel zijn over 20 minuten, dan komt het waarschijnlijk door deze lekkere pindasoep.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de champignons, knoflook, Thaise currykruiden 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
Voeg de wokgroente, pindakaas en het hete water toe. Voeg de noedels toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat de soep 4 min. op matig vuur koken. Roer af en toe en maak de noedels los met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Verdeel de soep over diepe kommen en verdeel de eihelften erover. Serveer met de limoenpartjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote scharreleieren
400 g kastanjechampignons
1 teen knoflook
2 el arachideolie
2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry
400 g Thaise wokgroente
4 el AH 100% pindakaas naturel
1½ l heet water
200 g volkorennoedels
1 limoen