Rijstsalade met Caribische kip en bonen
Gebruik rijst ook eens voor een salade en maak er een Caribisch feestje van met kip en bonen.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de Caribbean Spice en meng de olie erdoor. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de bonen en paprika toe aan de kip en bak nog 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schil en snijd ondertussen de kiwi’s in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kiwi, ui, het limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rijst door het kipgroentemengsel. Verdeel over een platte schaal en verdeel daar de salsa over.
Rijstsalade met Caribische kip en bonen
Gebruik rijst ook eens voor een salade en maak er een Caribisch feestje van met kip en bonen.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de Caribbean Spice en meng de olie erdoor. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de bonen en paprika toe aan de kip en bak nog 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schil en snijd ondertussen de kiwi’s in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kiwi, ui, het limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rijst door het kipgroentemengsel. Verdeel over een platte schaal en verdeel daar de salsa over.
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g gele rijst
380 g kipdijfilet
2 el Jamaican jerk specerijenmengeling
2 el arachideolie
400 g zwarte bonen
1 zak paprikamix
3 kiwi's
1 kleine rode ui
1 limoen