Pita met gekruid gehakt en paprika-tomaatsalade
Weinig tijd? Dit gerecht is klaar in een kwartiertje. Kun je toch lekker eten.
Aan de slag
Snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt met de mix voor gehakt en wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en champignons toe en bak 4 min.
Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de cherrytomaten. Laat de paprika uitlekken en vang 1 el vocht op. Snijd de paprika in reepjes van 1 cm breed en meng samen met het vocht en de cherrytomaten door de veldsla. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gehaktmengsel en de salade over de borden. Verkruimel de feta erover en serveer de pitabroodjes erbij.
Pita met gekruid gehakt en paprika-tomaatsalade
Weinig tijd? Dit gerecht is klaar in een kwartiertje. Kun je toch lekker eten.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt met de mix voor gehakt en wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en champignons toe en bak 4 min.
Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de cherrytomaten. Laat de paprika uitlekken en vang 1 el vocht op. Snijd de paprika in reepjes van 1 cm breed en meng samen met het vocht en de cherrytomaten door de veldsla. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gehaktmengsel en de salade over de borden. Verkruimel de feta erover en serveer de pitabroodjes erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ui
250 g kastanjechampignons
500 g rundergehakt
40 g mix voor gehakt tuinkruiden
4 grote pitabroodjes
250 g cherrytomaten
295 g gegrilde rode paprika's in pot
75 g veldsla
150 g feta