Bagelquiches van Rutger Bakt
bewaar
bewaar

Bagelquiches van Rutger Bakt

Uit Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

4 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de bagels af en hol voorzichtig de bagels met je vingers of een lepeltje uit. Vet een stuk aluminiumfolie per bagel in met wat boter. Leg de bagels er met de open kant naar boven op en vouw het aluminiumfolie als een kommetje om de zijkanten van de bagels. Het folie zorgt ervoor dat, mochten de bagels gaan lekken tijdens het bakken, niet de hele oven onder zit. Klop de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling naar keuze over de bagels en giet daar het eimengsel over. Bak de bagelquiches 20-25 min. en serveer ze direct.

combinatietipVul de bagel met tonijn en cheddar! Snipper een kleine ½ rode ui en meng met 150 g tonijn in olie (uitgelekt). Verdeel dit over de bagels. Meng 1 el verse bladpeterselie (gehakt) door het eimengsel en giet dit over de tonijn. Bestrooi de bagelquiches met 100 g cheddar (geraspt).
combinatietipVul de bagel met gehakt en kerrie! Bak 100 g rundergehakt rul en voeg vervolgens een 100 g prei (in ringetjes) toe. Bak de prei kort mee. Breng het mengsel op smaak met 1 tl kerriepoeder en peper en zout. Vul de bagels ermee, giet het eimengsel erover en bestrooi de bagelquiches met 100 g kaas (geraspt).
combinatietipVul de bagels met groenten! Bak 200 g restjes groenten (gesneden) enkele minuten in een scheutje olijfolie aan. Denk daarbij aan (een combinatie van) bijvoorbeeld paprika, rode ui, champignons, prei en courgette. Breng de groenten op smaak met peper en zout en verdeel ze over de bagels. Giet het eimengsel erover en bestrooi de bagelquiches met 100 g kaas (geraspt).

Bagelquiches van Rutger Bakt

Instructievideo - 00:53 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bagelquiches van Rutger Bakt

Uit Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig