Kleurrijke crudités
Crudités zou je heel simpel kunnen vertalen als borrelplank, maar met kerst mag het nét even wat chiquer.
Aan de slag
Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Halveer de dikkere bimi in de lengte en kook ze samen met de haricots verts 4 min. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Halveer ondertussen de bietjes en doe in een schaal. Maak de radijsjes schoon, maar laat 2 cm van het loof zitten. Halveer de paprika’s in de lengte, laat de steelaanzet zitten en verwijder de zaadlijsten. Snijd grotere bloemkoolroosjes kleiner. Snijd de tomaten in partjes.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Schep het vruchtvlees in een hoge beker. Voeg 1 el limoensap, 1 tl limoenrasp, de guacamolekruiden en 2 el water toe en breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een guacamoledip.
Verdeel de groenten over borden of een grote plank. Serveer met alle dips en tapasprikkers voor bij de bietjes en tomatenpartjes. Besprenkel de tomaten met wat van de pestospread.
Kleurrijke crudités
Crudités zou je heel simpel kunnen vertalen als borrelplank, maar met kerst mag het nét even wat chiquer.
bijgerecht
null porties
260 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Halveer de dikkere bimi in de lengte en kook ze samen met de haricots verts 4 min. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Halveer ondertussen de bietjes en doe in een schaal. Maak de radijsjes schoon, maar laat 2 cm van het loof zitten. Halveer de paprika’s in de lengte, laat de steelaanzet zitten en verwijder de zaadlijsten. Snijd grotere bloemkoolroosjes kleiner. Snijd de tomaten in partjes.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Schep het vruchtvlees in een hoge beker. Voeg 1 el limoensap, 1 tl limoenrasp, de guacamolekruiden en 2 el water toe en breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een guacamoledip.
Verdeel de groenten over borden of een grote plank. Serveer met alle dips en tapasprikkers voor bij de bietjes en tomatenpartjes. Besprenkel de tomaten met wat van de pestospread.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g bimi
150 g verse haricots verts
200 g babybietjes
200 g radijsjes
150 g snoeppaprika's
200 g koelverse bloemkoolroosjes
10 snoeptomaatjes
1 limoen
2 avocado's
2 el guacamolekruiden
200 g hummus
90 g koelverse pestospread
Dit heb je nodig
staafmixer
tapasprikkers