Kerst meatloaf
Dat meatloaf familie is van de gehaktbal wordt meteen duidelijk als je een hap neemt. Deze kerstvariant bevat ook nog eens lekker veel prei.
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei 8 min. op laag vuur. Schep de prei op een snijplank, laat afkoelen en snijd fijner.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe het gehakt in een kom. Meng de helft van de mosterd, ¼ van de barbecuesaus, de prei, uitjes, eieren, panko, peper en eventueel zout erdoor.
Verdeel het gehakt over de vorm en druk aan. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de barbecuesaus. Bak nog ca. 10 min. in het midden van de oven.
Verwarm ondertussen de tomato frito op laag vuur en schep in een kom. Doe de pestospread en de rest van de mosterd in schaaltjes. Snijd de peterselie fijn en garneer hier de meatloaf mee. Serveer met de tomato frito, pestospread en mosterd.
Kerst meatloaf
Dat meatloaf familie is van de gehaktbal wordt meteen duidelijk als je een hap neemt. Deze kerstvariant bevat ook nog eens lekker veel prei.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei 8 min. op laag vuur. Schep de prei op een snijplank, laat afkoelen en snijd fijner.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe het gehakt in een kom. Meng de helft van de mosterd, ¼ van de barbecuesaus, de prei, uitjes, eieren, panko, peper en eventueel zout erdoor.
Verdeel het gehakt over de vorm en druk aan. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de barbecuesaus. Bak nog ca. 10 min. in het midden van de oven.
Verwarm ondertussen de tomato frito op laag vuur en schep in een kom. Doe de pestospread en de rest van de mosterd in schaaltjes. Snijd de peterselie fijn en garneer hier de meatloaf mee. Serveer met de tomato frito, pestospread en mosterd.
bewaartip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
400 g koelverse gesneden prei
1 kg half-om-halfgehakt
5 el grove mosterd
120 ml barbecuesaus
50 g Indonesische gebakken uitjes
2 middelgrote eieren
100 g panko Japans paneermeel
350 ml tomato frito
90 g koelverse pestospread
2 el verse peterselie
Dit heb je nodig
cakevorm (30 cm, ingevet)
bakpapier