Perentaart met cantuccinibodem
Die bodem moet je echt eens proberen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de cantuccini fijn in de keukenmachine of blender. Smelt de boter op laag vuur en voeg toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel hier het cantuccinimengsel over. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Meng de ricotta met een handmixer met de zuivelspread en suiker. Voeg een voor een de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Laat de peertjes goed uitlekken en snijd ze in blokjes. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de peer en het citroenrasp door het ricottamengsel. Schep op de koekjesbodem. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 100 ºC en laat de taart nog ca. 20 min. in de oven staan.
Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan, laat afkoelen op een bord en verdeel over de taart.
Perentaart met cantuccinibodem
Die bodem moet je echt eens proberen!
null personen
245 kcal
30 min. bereiden
90 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de cantuccini fijn in de keukenmachine of blender. Smelt de boter op laag vuur en voeg toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel hier het cantuccinimengsel over. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Meng de ricotta met een handmixer met de zuivelspread en suiker. Voeg een voor een de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Laat de peertjes goed uitlekken en snijd ze in blokjes. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de peer en het citroenrasp door het ricottamengsel. Schep op de koekjesbodem. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 100 ºC en laat de taart nog ca. 20 min. in de oven staan.
Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan, laat afkoelen op een bord en verdeel over de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
175 g cantuccini
75 g ongezouten roomboter
200 g ricotta
400 g zuivelspread naturel
150 g kristalsuiker
3 middelgrote eieren
350 g koelverse stoofpeertjes
1 citroen
20 g amandelschaafsel
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (∅ 23)
bakpapier