Franse perentaart
bewaar
bewaar

Franse perentaart

De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid voor deze taart met peer, kaneel en lemon curd.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar.

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Splits het ei. Kneed het eiwit en de kaneel door de amandelspijs. Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen. Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg.

Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier. Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.

Franse perentaart

Instructievideo - 00:27 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Franse perentaart

De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid voor deze taart met peer, kaneel en lemon curd.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig