Franse perentaart
De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid voor deze taart met peer, kaneel en lemon curd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar.
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Splits het ei. Kneed het eiwit en de kaneel door de amandelspijs. Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen. Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg.
Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier. Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.
Franse perentaart
Instructievideo - 00:27 min.
Franse perentaart
De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid voor deze taart met peer, kaneel en lemon curd.
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar.
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Splits het ei. Kneed het eiwit en de kaneel door de amandelspijs. Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen. Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg.
Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier. Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes roomboter bladerdeeg
3 Conference peren
1 middelgroot ei
1 tl gemalen kaneel
150 g amandelspijs
2 el lemon curd
1 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
bakpapier