Griekse gehaktbal met Italiaanse groenten
Gehaktballen zijn het allerlekkerst als je ze zelf draait, vanavond op z'n Grieks.
Aan de slag
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Meng het gehakt goed met de Griekse kruiden, panko, het ei, 25 g ricotta (per 4 personen), peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen 4 ballen van.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ballen in 20 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg als het water kookt toe aan de pan en kook in ca. 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de boter in de hapjespan en bak de roerbakgroente met peper 5 min. op middelhoog vuur.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de ricotta tot puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken. Serveer de puree met de groente en de gehaktballen.
Griekse gehaktbal met Italiaanse groenten
Gehaktballen zijn het allerlekkerst als je ze zelf draait, vanavond op z'n Grieks.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Meng het gehakt goed met de Griekse kruiden, panko, het ei, 25 g ricotta (per 4 personen), peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen 4 ballen van.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ballen in 20 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg als het water kookt toe aan de pan en kook in ca. 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de boter in de hapjespan en bak de roerbakgroente met peper 5 min. op middelhoog vuur.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de ricotta tot puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken. Serveer de puree met de groente en de gehaktballen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g half-om-halfgehakt
3 el Griekse kruiden
50 g panko
250 g ricotta
40 g ongezouten roomboter
1 kg aardappel eigenheimer
800 g Italiaanse roerbakgroente champignons
Dit heb je nodig
pureestamper