Snelle honingsbroodjes met kaneel en hazelnoten
Je kunt je er waarschijnlijk wel iets bij voorstellen: de geur van deze broodjes in de oven is fantastisch.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten fijn. Verwarm ¾ van de honing 1 min. in een pannetje op laag vuur. Voeg tweederde van de hazelnoten toe en roer door
Rol het croissantdeeg uit. Bestrijk met het honing-notenmengsel en bestrooi met de kaneel. Rol het deeg in de breedte op. Vet de muffinvorm in. Snijd de rol in 12 gelijke plakken en leg deze plat in elke holte van de muffinvorm. Bak ca. 12 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen in de vorm.
Verwarm ondertussen de rest van de honing 1 min. in een steelpan op laag vuur. Neem de broodjes uit de vorm en besprenkel met de warme honing. Bestrooi met de rest van de fijngehakte hazelnoten en serveer.
Snelle honingsbroodjes met kaneel en hazelnoten
Je kunt je er waarschijnlijk wel iets bij voorstellen: de geur van deze broodjes in de oven is fantastisch.
null porties
175 kcal
10 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten fijn. Verwarm ¾ van de honing 1 min. in een pannetje op laag vuur. Voeg tweederde van de hazelnoten toe en roer door
Rol het croissantdeeg uit. Bestrijk met het honing-notenmengsel en bestrooi met de kaneel. Rol het deeg in de breedte op. Vet de muffinvorm in. Snijd de rol in 12 gelijke plakken en leg deze plat in elke holte van de muffinvorm. Bak ca. 12 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen in de vorm.
Verwarm ondertussen de rest van de honing 1 min. in een steelpan op laag vuur. Neem de broodjes uit de vorm en besprenkel met de warme honing. Bestrooi met de rest van de fijngehakte hazelnoten en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
8 el Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning
100 g hazelnoten
250 g croissantdeeg
1 el kaneel
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes